maandag 3 maart 2008

Herkauwer terug

zondag 2 december 2007

U merkte het al: Herkauwer is weer terug. Hij heeft het enorm druk gehad; en heeft nu wat last van bovine kwaaltjes - maar dit jaar althans houdt hij het nog wel even vol, mits voorzien van warme stal en koele trog.

U wilt misschien wel weten of er nog mensen reageerden op Herkauwers vraag of hij moest doorgaan; en of dat eventueel op een andere manier moest.

Hun aantal was niet heel groot. Een stuk of twintig mensen. Herkauwer heeft geen idee of dat ‘veel’ is. En de antwoorden (afgezien van een mooi analytisch stuk van zekere Nijmeegse wijsgeer, waarvoor dank) waren ook simpel. ‘Doorgaan’.

Dat positieve antwoord betrof tevens alle mogelijke invalshoeken: 18e eeuw, politiek, bio en wat al niet (nu ja, op de 20 altijd was er altijd wel één te vinden die een bepaalde invalshoek minder geschikt vond).

Drie zaken vielen op.

Respondenten vonden het ’t meest amusant en nuttig wanneer het verleden verbonden werd met het heden. Men had daarbij nogal eens de hedendaagse uitspraken van geleerden en politici over de periode van de Verlichting op het oog. Onzinnigheden moesten afgestraft blijven!

Verder: de helft van de vrouwelijke respondenten schafte zich bij hun antwoord een nieuw of eenmalig emailadres aan (dat kan blijkbaar. Herkauwer weet niets van dat soort zaken, want hij is, op dit terrein, niet onlogisch, een rund). En zij gebruikten bovendien een pseudoniem. Zoals: Koffiehuisnichtje, apin nr. 8, Emilia en Euphrosyne, Nuitblanche, Sara Burgerhart.

De derde zaak: een aantal mensen wilden, wat Herkauwer maar zal noemen, een responsknop op de pagina van elke nieuwe blog. Dat zou mooie discussies bevorderen. Daar wil Herkauwer wel es naar kijken (of dat kan) maar hij wijst erop dat als de lezer van de blog wil reageren, dat allang kan. Hij moet gewoon naar de ‘hoofdpagina’ van de site gaan. Hij vindt linksboven deze opgave:

Site
Herkauwer
Artikelen
Archief.

Als de lezer het element ‘Herkauwer’ aanklikt krijgt hij een pagina waar rechts in de marge een kopje te vinden is: ‘mail naar [emailadres]’.

Wanneer men vindt dat de reactie iets bevat dat bruikbaar is voor de goegemeente, wil Herkauwer dat best op de site zetten... gezien zijn ervaring zijn de reacties echter vaak meer voor Herkauwer zelf bedoeld.

Allen: dank voor de reacties.

Gezien de strekking daarvan gaat Herkauwer even op de oude voet door. Wel een beetje minder frekwent: niet op zaterdag en zondag. Ook wordt wellicht minder frekwent gebruik gemaakt van het pak, door Daalberg uitgeleend.

Geen opmerkingen: