zondag 2 maart 2008

Verhuizing. Reacties graag!

zondag 28 oktober 2007

Het is zover: zelfs het kattenvoer is ingepakt, en de katten zijn in een kattenhotel. Vanmiddag wordt de computer afgesloten. Morgen komt de verhuizer. In de nieuwe behuizing moet in Herkauwers werkkamer eerst nog parket gelegd worden zodat hij daar straks nog niets op orde kan brengen. Het zal toch wel weken duren voor alles enigszins op orde of vindbaar is.

Het is dus onvermijdelijk of beter voor Herkauwer, vanaf nu een tijdje radiostilte te bewaren. Zeg tot: 1 december.

Hoewel - moet hij wel doorgaan? Het begin van deze blog was niet helemaal zijn eigen idee. Vorm en inhoud waren nogal afhankelijk van de drukte.

Als hij opnieuw zou moeten beginnen zou er heel ander soort Herkauwer mogelijk zijn. Waarom zou het zo vaak over de lange achttiende eeuw moeten gaan?

Herkauwer zou bijvoorbeeld de eigen biografie ter hand kunnen nemen. Hij zou u kunnen onderhouden over het wiegje waarin hij lag. Over mensen die zich druk maakten om allerlei onzin in 1950, 1960 en zo verder. Over een café in de Amsterdamse Westerstraat in 1970, over universitaire huichelarijen, over opwaaiende zomerjurken, over benauwde milieus.

Maar misschien is dat allemaal vervelend.

Er is ook een Herkauwer denkbaar die de politiek hinderlijk gaat volgen. Of die het de geleerden van de NRC lastig gaat maken. Die buizerdkundige wordt. Of Urkaholic. Misschien moet er een Herkauwer zijn die gaat zeuren over pensionado-pijntjes.

Ook misschien vervelend?

Maar waarom zou Herkauwer eigenlijk doorgaan? En voor wie?

Hij zou het op prijs stellen als deze of gene onder u de moeite neemt op het aangewezen knopje (bedoeld om te reageren) van deze site te drukken; om dan één of twee woorden in te tikken. Bijvoorbeeld: ‘Doorgaan!’ Of: ‘Mond houden!’

Herkauwer heeft namelijk geen enkel idee hoeveel mensen deze blog lezen. De teller telt alleen losse bezoekers. Er zijn echter, zo blijkt af en toe, ook tientallen (honderden?) losse ‘abonnees’. Herkauwer weet niet hoeveel dat er precies zijn. Het interesseert hem ook niet zo. Zoiets schijn je wel technisch te kunnen achterhalen, na veel soesah, maar Herkauwer is daar niet zo goed in.

Maar: als er nu wat korte reacties komen, weet hij beter wat (niet) te doen in de toekomst.
Mocht hij doorgaan, dan misschien op een andere site. Deze site doet er namelijk nogal lang over om elke tekst op het web te produceren. Dat is een beetje onhandig. Herkauwer kan u op deze oude site altijd laten weten waar hij - eventueel - een nieuw begin maakt in december.

Geen opmerkingen: