maandag 3 maart 2008

Postmodernisme

donderdag 13 december 2007

Herkauwers wantrouwen met betrekking tot de heteluchtballon en filosofische fake-constructie die ‘postmodernisme’ genoemd wordt, werd eens te meer bevestigd toen hij een omschrijving las van een in dit decennium herhaald herdrukt boek over het postmodernisme.

Deze omschrijving komt voor in de catalogus-2008 van een wetenschappelijke uitgeverij:
‘Monique van Melkebeek. Historische kritiek en postmoderne geschiedschrijving. Dit boek reikt een attitude aan van een kritische vraagstelling maar verwittigt tevens voor hyperkritisch wantrouwen. Het brede veld van oorzakelijke verklaringen van objectiviteit, van waarheid, interpretatie wordt in ondubbelzinnige vaktaal verkend. Daarom komt de postmoderne zienswijze op het relatieve van vele verklaringen uitgebreid aan bod. Toch gaat de auteur uit van een waarderende visie op de mogelijkheid tot objectivering bij de kritische mens, en het achterhalen, in meerdere of mindere mate, van ‘(de) waarheid.’

Tja. Mocht deze Monique ooit Herkauwer uitnodigen voor een kopje koffie, dan vreest hij haar te zullen afwijzen in ondubbelzinnige taal, aangezien hij nu helemaal verwittigd is voor wantrouwen.

Hij heeft een pre- en iuxtamodernistische afkeer van dit soort theoretische luchtfietserij.

Geen opmerkingen: